0

POSTNL

Snel en veilig verzenden

SUPERIEURE SERVICE MET EEN ITALIAANS TINTJE

Altijd snel en persoonlijk

14 DAGEN BEDENKTIJD

+ 14 dagen retour

ENORME KEUZE

Meer dan 800 artikelen direct leverbaar!

(Glutenvrij) Rigatoni met ‘Nduja

Facebook
Twitter
LinkedIn
0.0 from 0 votes
(Glutenvrij) Rigatoni met 'Nduja

(Glutenvrij) Rigatoni met ‘Nduja

Recipe by Lauro
0.0 from 0 votes

Dit gerecht brengt de vurige smaken van Calabrië naar je keuken met de pittige ‘Nduja di Spilinga. Deze romige en smaakvolle pasta, gemaakt met (glutenvrije) Mezzi Rigatoni van Rummo, is perfect voor liefhebbers van een pittige kick. De combinatie van zoete romatomaatjes, rijke passata, en de zachte burrata maakt dit gerecht onweerstaanbaar.

Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

650

kcal
Total time

40

minutes
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 400 g 400 Mezzi Rigatoni nr 51 Glutenvrij Rummo

  • 1 1 rode ui, fijngesneden

  • 1 1 sjalotje, fijngesneden

  • 100 g 100 verse ‘Nduja di Spilinga (pas de hoeveelheid aan naar smaak)

  • 400 g 400 Passata di Pomodoro Classica La Fiammante

  • 2 2 handjesvol kleine romatomaatjes, gehalveerd

  • 1 EL 1 rietsuiker

  • 1 EL 1 oregano, alleen de blaadjes

  • Zeezout naar smaak

  • Zwarte peper naar smaak

  • 2 2 handjesvol verse basilicum

  • 1 1 biologische burrata (optioneel, voor extra romigheid)

  • Olijfolie

Instructies

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngesneden rode ui en sjalot toe en bak ze zacht en goudbruin in ongeveer 5 minuten.
  • Pureer de ‘Nduja di Spilinga met een vork en voeg deze toe aan de pan. Voeg ook de passata, gehalveerde romatomaatjes, rietsuiker, oregano, zeezout, en zwarte peper toe.
  • Laat de saus op laag vuur 20 minuten zachtjes pruttelen, zodat alle smaken goed samenkomen.
  • Kook ondertussen de Mezzi Rigatoni nr 51 (Glutenvrij) in zachtkokend gezouten water tot al dente, meestal 2 minuten korter dan aangegeven op de verpakking.
  • Voeg de gekookte rigatoni toe aan de saus, samen met een soeplepel kookvocht. Roer alles goed door elkaar zodat de saus de pasta mooi bedekt.
  • Voeg de verse basilicum toe en roer, voor extra zachtheid en romigheid, de burrata door de pasta (optioneel).
  • Serveer direct en geniet!

Notities

  • Voor een mildere versie kun je de hoeveelheid ‘Nduja verminderen. De burrata zorgt voor een extra romige textuur, maar kan ook weggelaten worden als je de pittigheid van het gerecht wilt behouden.
0.0 from 0 votes
Socials
Socials
Adres

Watermanstraat 104 (alleen op afspraak)
7324AK Apeldoorn
Nederland

Informatië

WhatsApp +31 ( 0 ) 6 442 442 39
info@peccatidigola.nl
KVK Apeldoorn: 56242034
BTW (VAT): NL001647286B76

Volg Ons