(Glutenvrij) Rigatoni met ‘Nduja
Recipe by LauroDit gerecht brengt de vurige smaken van Calabrië naar je keuken met de pittige ‘Nduja di Spilinga. Deze romige en smaakvolle pasta, gemaakt met (glutenvrije) Mezzi Rigatoni van Rummo, is perfect voor liefhebbers van een pittige kick. De combinatie van zoete romatomaatjes, rijke passata, en de zachte burrata maakt dit gerecht onweerstaanbaar.
4
servings10
minutes30
minutes650
kcal40
minutesHoud het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
400 g 400 Mezzi Rigatoni nr 51 Glutenvrij Rummo
1 1 rode ui, fijngesneden
1 1 sjalotje, fijngesneden
100 g 100 verse ‘Nduja di Spilinga (pas de hoeveelheid aan naar smaak)
400 g 400 Passata di Pomodoro Classica La Fiammante
2 2 handjesvol kleine romatomaatjes, gehalveerd
1 EL 1 rietsuiker
1 EL 1 oregano, alleen de blaadjes
Zeezout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
2 2 handjesvol verse basilicum
1 1 biologische burrata (optioneel, voor extra romigheid)
Olijfolie
Instructies
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngesneden rode ui en sjalot toe en bak ze zacht en goudbruin in ongeveer 5 minuten.
- Pureer de ‘Nduja di Spilinga met een vork en voeg deze toe aan de pan. Voeg ook de passata, gehalveerde romatomaatjes, rietsuiker, oregano, zeezout, en zwarte peper toe.
- Laat de saus op laag vuur 20 minuten zachtjes pruttelen, zodat alle smaken goed samenkomen.
- Kook ondertussen de Mezzi Rigatoni nr 51 (Glutenvrij) in zachtkokend gezouten water tot al dente, meestal 2 minuten korter dan aangegeven op de verpakking.
- Voeg de gekookte rigatoni toe aan de saus, samen met een soeplepel kookvocht. Roer alles goed door elkaar zodat de saus de pasta mooi bedekt.
- Voeg de verse basilicum toe en roer, voor extra zachtheid en romigheid, de burrata door de pasta (optioneel).
- Serveer direct en geniet!
Notities
- Voor een mildere versie kun je de hoeveelheid ‘Nduja verminderen. De burrata zorgt voor een extra romige textuur, maar kan ook weggelaten worden als je de pittigheid van het gerecht wilt behouden.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook