0

POSTNL

Snel en veilig verzenden

SUPERIEURE SERVICE MET EEN ITALIAANS TINTJE

Altijd snel en persoonlijk

14 DAGEN BEDENKTIJD

+ 14 dagen retour

ENORME KEUZE

Meer dan 800 artikelen direct leverbaar!

Fettuccine met Colatura di Gambero Rosso, courgetteroom en tartaar

Facebook
Twitter
LinkedIn
5.0 from 1 vote
Fettuccine met Colatura di Gambero Rosso, courgetteroom en tartaar

Fettuccine met Colatura di Gambero Rosso, courgetteroom en tartaar

Recipe by Lauro
5.0 from 1 vote

Dit heerlijke recept voor Fettuccine met Colatura di Gambero Rosso, courgetteroom, en tartaar van garnalen is een perfecte combinatie van delicate smaken en texturen. De basis van dit gerecht vormen de fettuccine (of tagliatelle), die half gekookt en vervolgens verder gegaard worden in een unieke saus van Colatura di Gambero Rosso, waardoor ze volledig doordrenkt raken met de rijke umami smaken. De courgette wordt zacht gekookt in olijfolie en zout, daarna gepureerd tot een romige consistentie en gemengd met ricotta om een zachte, smeuïge basis te vormen voor de pasta. De garnalen worden fijngehakt en op smaak gebracht met zout, gember, en een scheutje olijfolie, en vormen een frisse, smaakvolle tartaar die het gerecht naar een hoger niveau tilt. Afgemaakt met een vleugje Parmigiano Reggiano voor extra diepte, is dit gerecht een ware traktatie voor liefhebbers van de Italiaanse keuken, die graag thuis een verfijnd en smaakvol gerecht willen bereiden.

Course: HoofdgerechtCuisine: ItalianDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

800

kcal
Total time

50

minutes
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 320 g 320 Fettuccine (of tagliatelle)

  • 300 g 300 Courgette

  • 75 ml 75 Colatura di Gambero Rosso (5 eetlepels)

  • 200 g 200 Ricotta

  • 70 g 70 Parmigiano Reggiano

  • 400 g 400 Gekookte garnalen

  • 1 1 teentje knoflook

  • Extra vergine olijfolie naar smaak

  • Zout naar smaak

  • Gember, fijn geraspt, naar smaak

Instructies

  • Was de courgette, snijd ze in kleine stukjes en doe ze in een pan met olie en zout en laat ze zacht worden met een deksel. 
  • Kook het water voor de pasta. 
  • In een kom de ricotta samen met een beetje kookwater zacht maken, goed mengen tot het romig wordt. 
  • Pureer de courgettes tot ze romig zijn en voeg ze toe aan de ricotta.
  • Maak een garnalen-tartaar, breng op smaak met een beetje zout, een scheutje extra vierge olijfolie en gember naar smaak. 
  • Verhit de knoflook in een pan met antiaanbaklaag met een scheutje olie en voeg de Colatura di Gambero Rosso toe. 
  • Kook de fettuccine (of tagliatelle) voor de helft van de kooktijd in lichtgezouten kokend water en kook verder in de pan met Colatura di Gambero Rosso, voeg indien nodig kokend water toe. 
  • Leg de fettuccine (of tagliatelle) op het bedje van courgetteroom en voeg de tartaar toe.
5.0 from 1 vote