PRAZZOLI | Pancetta Steccata (Pancetta Tesa)
Pancetta steccata of "pancetta tesa" (uitgerekte pancetta) is pancetta die wordt gezouten, gekruid en tussen twee houten stokken geperst voordat ze rijpen, die minimaal een maand tot maximaal drie maanden duurt. Als het gesneden is, is het recht en strak en uitstekend geschikt om kaasschotels te begeleiden of om gesauteerde en hoofdgerechten van vlees te bereiden.
De steccata pancetta is een Emiliaans product met een vierkante vorm en is afkomstig van rechthoekige plakjes met vetstrepen, waardoor het een volle en zoete smaak heeft.
Eenmaal gezouten, gemasseerd en gekruid met de hand, nog steeds met de huid, wordt het vastgebonden en tussen twee houten stokken geperst. Als het in dunne plakjes wordt gesneden, is het strak en recht.
Zijn delicate en aromatische smaak maakt hem ideaal om delicaat smakende groenten zoals asperges of schotels met kazen, noten en honing te begeleiden, in sautés of bij de bereiding van spiesjes en vleesrolletjes.