0

POSTNL

Snel en veilig verzenden

SUPERIEURE SERVICE MET EEN ITALIAANS TINTJE

Altijd snel en persoonlijk

14 DAGEN BEDENKTIJD

+ 14 dagen retour

ENORME KEUZE

Meer dan 800 artikelen direct leverbaar!

Fregola con Bottarga e Sapori di Mare

Facebook
Twitter
LinkedIn
0.0 from 0 votes
Fregola con Bottarga e Sapori di Mare

Fregola con Bottarga e Sapori di Mare

Recipe by Lauro
0.0 from 0 votes

Fregola con Bottarga e Sapori di Mare is een eenvoudig en smaakvol Sardijns gerecht dat de unieke smaken van fregola tostata en bottarga combineert. De toevoeging van ansjovisextract (Colatura di Alici) brengt een extra diepte in de zeevruchtensmaak, wat dit gerecht een heerlijke keuze maakt voor liefhebbers van vispasta.

Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

450

kcal
Total time

25

minutes
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 120 g 120 fregola

  • 1 1 gedroogde rode peper

  • 1 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 4 EL 4 Ansjovisextract (Colatura di Alici)

  • Stukje bottarga (rasp zelf of gebruik kant-en-klare geraspte bottarga)

  • 1 1 scheutje olijfolie

  • Peterselie, gehakt

  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en voeg de fijngehakte knoflook en gedroogde chilipeper toe. Sauteer kort tot de knoflook goudbruin wordt.
  • Voeg de fregola toe en rooster deze een minuutje terwijl je continu roert, vergelijkbaar met het bereiden van risotto.
  • Voeg vervolgens langzaam water of bouillon toe om de fregola te laten garen, zonder dat het aan de pan blijft plakken.
  • Zodra de fregola bijna gaar is, voeg je het ansjovisextract (Colatura di Alici) toe. Roer goed door en laat het geheel zachtjes koken.
  • Rasp de bottarga boven het gerecht, of voeg de kant-en-klare geraspte bottarga toe. Dit zorgt voor een intens zoute smaak.
  • Roer alles nog eens goed door en voeg de gehakte peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer het gerecht met een extra snufje geraspte bottarga als garnering.

Notities

  • Je kunt ervoor kiezen om bottarga in zijn geheel te kopen en zelf te raspen voor een rijkere smaak, of de kant-en-klare geraspte bottarga gebruiken voor meer gemak en een toegankelijkere prijs.
  • Voeg geleidelijk bouillon of water toe om ervoor te zorgen dat de fregola niet aan de pan blijft plakken en gelijkmatig gaart.
  • Serveertip: Gebruik verse peterselie voor een fris accent en olijfolie van hoge kwaliteit om de smaken van het gerecht extra goed naar voren te laten komen.
0.0 from 0 votes