LANZI | Guanciale di Norcia
LANZI | Guanciale di Norcia
Wordt echte Romeinse carbonara gemaakt met pancetta of met guanciale? Wat is het originele Amatriciana-recept?
Pancetta en guanciale zijn typische Italiaanse salami die erg beroemd zijn en over de hele wereld gewaardeerd worden, afhankelijk van hun variaties. Beide zijn gemaakt van varkensvlees en vervolgens verwerkt met zout en peper en andere kruiden.
Het verschil tussen spek en guanciale ligt in de eerste plaats in de verschillende stukken vlees waaruit ze zijn afgeleid: in feite wordt spek verkregen uit het ventrale deel van het varken, terwijl het guanciale het gevolg is van de verwerking van de varkenswang, of uit de keel en bij de nek.
Het verschil tussen spek en guanciale is een verschil dat veel experts en kookliefhebbers in twijfel trekt, aangezien beide salami worden gebruikt voor de bereiding van typische gerechten uit de Italiaanse keuken en vooral uit de Romeinse keuken, zoals carbonara en amatriciana. Hoewel het gebruik van in blokjes gesneden spek een wijdverbreide trend is, is het guanciale de echte - maar niet onomstreden - koning van de ingrediënten voor de carbonara, ook aanwezig in het originele recept van amatriciana pasta. Hierover twijfelen koks en liefhebbers van de Romeinse keuken niet, dus als u een van deze twee gerechten bereidt en u weet niet wat u moet kiezen tussen spek en guanciale, vertrouw dan op ons advies!
Wilt U guanciale kopen? Dan hoeft U niet verder te zoeken! ;-)
Merk | LANZI |
---|