LE PIANTAGIONI DEL CAFFE | Yrgalem | Espresso | Bonen | 500g

€ 23,89
Op voorraad
Nog 12 beschikbaar
SKU
CB2201

LE PIANTAGIONI DEL CAFFE | Yrgalem | Espresso | Bonen

Inhoud : Doos 12x 500g

Ingrediënten : 100% Arabica Koffiebonen

Merk : LE PIANTAGIONI DEL CAFFE
www.lepiantagionidelcaffe.com
Gemaakt in : Livorno
Regio : Toscane

Artikel # : CB2201

Meer informatie
MerkLE PIANTAGIONI DEL CAFFE
Produceert in:Italië

LE PIANTAGIONI DEL CAFFE | Yrgalem | Espresso 100% Arabica

De bijzonderheid van deze koffie is dat het wordt verbouwd op kleine percelen die koffietuinen worden genoemd en vervolgens voor Le Piantagioni del Caffé zijn geselecteerd door Abdullah Bagersh, een van de grootste Ethiopische koffie-experts.

Als je het proeft, zul je een geweldig aroma van bloemen waarnemen met tonen van bergamot en honing. De zuurgraad is aangenaam en de afdronk van citrus. De geuren zijn zeer intens, gestructureerd en gemarkeerd.

Het is ook uitstekend tussen de maaltijden door, dankzij de complexiteit van de aroma's.

Yrgalem, de GEBOORTELAND VAN ARABICA EN KOFFIETUIN

"In december 2004 merkte ik dat ik voor het eerst in Ethiopië reisde, destijds een vrij onbekend land en niet erg populair bij zoekers naar koffiespecialiteiten; het tegenovergestelde van wat er vandaag gebeurt. Toen ik wakker werd in een nogal vervallen hotel, herinner ik me dat ik me realiseerde dat onze terreinwagen een lekke band had, dus belde ik de chauffeur om het te laten doen.

Na een tijdje, terwijl ik genoot van het landschap van een wereld ondergedompeld in koffie, voegde onze gids zich in de bittere kou van de ochtenden in Sidamo en Yrgacheffe bij mij: Abdallah Bagersh, Jemenitische van oorsprong en Ethiopiër van drie generaties verkopers en koffieproevers. Op de vraag waar onze terreinwagen was, probeerde ik mezelf verstaanbaar te maken in mijn slechte Engels. Na een paar mislukte pogingen lichtten zijn ogen op en riep hij "gommista!!" (bandendealer). Zo ontdekte ik dat, ondanks het feit dat Italianen Ethiopië een paar jaar en nogal slecht had gekoloniseerd, sommige Italiaanse woorden in het Amhaars bleven, met name die welke verwijzen naar auto's, ondergoed en tafelvoetbal, allemaal voorwerpen die tijdens de kolonisatieperiode werden geïntroduceerd !"

WAAR KOMT DEZE GESELECTEERDE KOFFIE UIT?
In Ethiopië, het moederland van Coffea arabica, in de regio Sidamo (of Sidama), in het zuiden van het land, worden twee zeer beroemde koffiesoorten geproduceerd: in het noordelijke deel, rond de stad Yrgalem, Sidamo; in het zuidelijke deel, rond de stad Yrgacheffe, de Yrgacheffe.

Deze twee koffiesoorten worden "tuinkoffies" genoemd omdat ze het resultaat zijn van het werk van kleine producenten die van de planten die hun huis omringen een hoeveelheid oogsten die gelijk is aan wat in een tuin kan worden geproduceerd!

De familie Bagersh, die oorspronkelijk uit Jemen komt, houdt zich al drie generaties bezig met koffie. Abdullah Bagersh is een uitstekende en gepassioneerde proever van zijn werk: voorbij de periodes van het imperialisme, waarin alle Ethiopische koffie op de New Yorkse beurs genoteerd stond als Djimmah graad 5, ongeacht de kwaliteit en het gebied van herkomst, en van het communisme, Abdullah heeft besloten het familiebedrijf nieuw leven in te blazen, waarbij de nadruk ligt op kwaliteitskoffie.

HOE DEZE KOFFIE WORDT GEBOREN
Sinds onze eerste ontmoeting, die teruggaat tot 2004, hebben we een relatie van wederzijds respect opgebouwd. Het was bij die gelegenheid dat we, samen met Abdullah, op het idee kwamen om een ​​speciale selectie Sidamo te bereiden, speciaal voor ons gemaakt.

De koffie, het resultaat van het oogstwerk van kleine producenten, wordt geleverd aan de wasstations, waar het uitsluitend "nat" wordt verwerkt. Vervolgens wordt het, nog steeds met perkament geleverd, naar de overheidsveiling gestuurd, waar exporteurs de koffie kiezen en kopen die ze nodig hebben. Direct daarna wordt de door Abdullah ingekochte koffie verder geselecteerd, om de voor de Le Piantagioni del Caffé bestemde speciale selectie te verkrijgen.

EEN AANTAL GEGEVENS
Botanische variëteit: Typica
Verwerking: gewassen, in fermentatietanks
Oogst: november - december
Drogen: in de zon, op hangende bedden
Hoogte: 1.600 - 1.900 m boven zeeniveau
Kwaliteit / zeef: graad 2, speciaal voor ons geselecteerd (CMI selectie)

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:LE PIANTAGIONI DEL CAFFE | Yrgalem | Espresso | Bonen | 500g
Uw waardering