
Panettone Gran Cacao Tiramisu Trifle
Recipe by Lauro
Course: DessertCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings
4
servingsPrep time
30
minutesCooking time
0
minutesCalories
450
kcalTotal time
30
minutes
Kookmodus
Houd het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
1 1 Loison Panettone Gran Cacao
250 g 250 mascarpone
200 ml 200 slagroom
50 g 50 suiker
2 el 2 cacao
200 ml 200 sterke espresso (afgekoeld)
Pure chocolade, geschaafd (voor de garnering)
Optioneel: sinaasappelrasp voor extra frisheid
Instructies
- Panettone snijden: Snijd de Loison Panettone Gran Cacao in blokjes van ongeveer 2 cm.
- Mascarponecrème bereiden: Klop de slagroom stijf in een kom. Voeg de mascarpone en suiker toe en meng tot een gladde, romige crème.
- Panettone dompelen: Doop de blokjes panettone kort in de afgekoelde espresso. Let op dat ze niet te doorweekt raken.
- Laagjes maken: Neem mooie glazen of een grote serveerschaal. Maak laagjes: begin met een laagje panettoneblokjes, voeg een laag mascarponecrème toe, en bestrooi met een beetje cacao.
- Herhalen en garneren: Herhaal de lagen tot de glazen gevuld zijn. Garneer met geschaafde pure chocolade en eventueel wat sinaasappelrasp.
- Serveren: Serveer direct of laat even opstijven in de koelkast voor een stevigere textuur.
Notities
- Variatie: Voeg een scheutje likeur zoals amaretto of Baileys toe aan de espresso voor een extra feestelijke twist.
- Bewaren: Deze trifle is het lekkerst op de dag zelf, maar kan tot 24 uur in de koelkast bewaard worden.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook