Pecorino di Venosa kaas
De Pecorino di Venosa is een kaas gemaakt van schapenmelk en wordt tussen de 6 en 12 maanden gerijpt. De benaming “Venosa” is afkomstig van het dorpje waar het vandaan komt, in het midden van de regio Basilicata, zuid Italië.
De aromatische intensiteit van deze Pecorino di Venosa hangt af van het aantal maanden rijping, zozeer zelfs dat de gerijpte pecorino na 12 maanden wachten een onmiskenbare smaak bereikt die wordt gekenmerkt door een harde textuur en een sterke smaak met kruidige tonen, typisch voor oude schapenkazen.
Om het nog lekkerder te maken is het de oppervlakte behandeld met extra vergine olijfolie.
Gezien zijn compactheid is het ook een uitstekende raspkaas en een uitstekende namaaltijd, alleen of met compotes of honing met een fruitige smaak.
De kaas kan, door de artisanale bereiding, nog wel eens imperfecties hebben. Tijdens het vacumeren proberen wij deze weg te halen waar mogelijk maar de kans bestaat wel dat u ze tegen komt. U zou ze moeten zien als een kenmerk van de ambachtelijke bereiding van deze uitstekende kaas.
Rob (geverifieerde eigenaar) –
Heerlijk en niet te zout.