De Italiaanse Pecorino kaas Bagnolese is een kaas gemaakt met rauwe schapenmelk afkomstig van de bagnolese schapenras. De Bagnolese is een ras dat zijn naam ontleent aan de stad Bagnoli Irpino, in de provincie van Avellino waar het meest aanwezig is. De Bagnolese schaap is aanpasbaar, zeer geschikt om te grazen in moeilijke omstandigheden en terreinen. Tijdens de zomer bestaat rond Irpinia nog steeds de traditie van het zomergrazen op de hoogste toppen van de berg Picentini. Daarna verplaatsen ze de dieren naar grasweiden op een lagere hoogte tijdens de wintermaanden.
De Pecorino Bagnolese is een rustieke kaas, eenvoudig gemaakt maar met behoorlijk sterke zintuiglijke tonen. In Irpinia is deze Pecorino Bagnolese uiteraard altijd aanwezig op de tafels als aperitief maar ook bereid op verschillende manieren volgens de tradities van Zuid-Italië. Hoe ouder de Pecorino Bagnolese kaas wordt, hoe scherper de smaak. Het kan dan ook gebruikt worden als raspkaas. Mocht je er een wijntje aan toe willen passen, dan is voor deze kaas een zoete wijn (appassito) een ideale keuze.
Vragen (0)
Beoordeling(en)
Schrijf uw eigen review
This website uses cookies to improve your experience. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies. However you may visit Cookie Settings to provide a controlled consent.