SAPORI DI SIENA | Panforte Fichi e Noci | 280g
Panforte met vijgen en walnoten is een heerlijke herinterpretatie van het oude klassieke recept, men gelooft dat het het ideale dessert was voor soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog vanwege zijn voedingsprincipes. Een alternatief rijk aan smaak waarbij de intense smaak van walnoten en de zoetheid van vijgen samenkomen in een uniek deeg dat nog steeds met de hand wordt uitgerold om alle authenticiteit van de smaak te garanderen.
Hoe werd Panforte geboren?
De oorsprong van Panforte gaat terug tot de tijd dat de kostbare specerijen uit het Oosten in de tweede helft van de 13e eeuw voor het eerst in Siena arriveerden en traditionele Toscaanse recepten met smaak verrijkten. De naam komt van de "panmelato", een dessert dat tot de tiende eeuw werd bereid, een eenvoudige focaccia gemaakt met bloem en gedroogd fruit. Dankzij de "Speziali", oude apothekers, werd de panmelato verrijkt met smaak, waardoor de "sterke" smaak werd verkregen waarvan de term Panforte is afgeleid.