
Spaghetti, artisjokken, tartaar van garnalen en colatura di Gambero Rosso
Recipe by LauroDit recept combineert de rijke smaken van de Italiaanse keuken in een uniek pastagerecht. Het combineert al dente gekookte spaghetti met de verfijnde smaak van artisjokharten en een frisse tartaar van garnalen. De garnalen worden fijngehakt en op smaak gebracht met extra vierge olijfolie, zout en peper, waardoor een heerlijke tartaar ontstaat die het gerecht een zeevruchtentwist geeft. De artisjokharten worden fijn gesneden en gebakken in olijfolie met knoflook, waarna ze worden verrijkt met Gambero Rosso® Colatura, een bijzondere Italiaanse vissaus die diepte en umami aan het gerecht toevoegt. Het resultaat is een prachtig gebalanceerd gerecht waarin de texturen en smaken van de ingrediënten harmonieus samenkomen. Serveer het als een verfijnde maaltijd die zowel de liefhebbers van pasta als van zeevruchten zal bekoren.
4
servings25
minutes20
minutes300
kcal45
minutesHoud het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
320 g 320 Spaghetti (of soortgelijke pasta)
2 2 Artisjokharten
3 3 Garnalen
75 ml 75 Colatura di Gambero Rosso (5 eetlepels)
1 1 teentje knoflook
Extra vierge olijfolie
Citroensap naar smaak
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Instructies
- Maak een garnalen-tartaar, met de 3 garnalen gesneden in kleine stukjes, breng op smaak met een scheutje extra vierge olijfolie, zout en peper. Deze heb je nodig bij het serveren van het gerecht.
- Snijd de artisjokharten doormidden, met een lepel of mes, en verwijder de baard en inwendige doornen.
- Snijd ze vervolgens fijn en doe ze in een kom water met het sap van een citroen om verkleuring te voorkomen.
- Verhit de olie in een pan met een teentje knoflook. Voeg de uitgelekte artisjokken toe, bak ze een paar minuten en roer de Gambero Rosso® Colatura erdoor.
- Kook ondertussen de pasta (spaghetti of soortgelijke gekozen pasta) gaar in ruim water met zout. Giet ze al dente af en giet ze in de pan met de artisjokken. Breng op smaak, pas aan met zout en peper.
- Serveer de pasta warm met de garnalen-tartaar bovenop, en garneer eventueel met verse kruiden voor extra smaak.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook