
Spaghetti con Colatura di Alici
Recipe by LauroEen snelle en smaakvolle pasta met colatura di alici, knoflook, en cherry tomaten. Een eenvoudig recept met een verrassende smaak, perfect voor een snelle maaltijd.
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemakkelijk
Servings
2
servingsPrep time
9
minutesCooking time
15
minutesCalories
420
kcalTotal time
24
minutes
Kookmodus
Houd het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
240 g 240 spaghetti
2 2 teentjes knoflook
Peterselie (enkele takjes)
15 15 cherry tomaten
Olijfolie
4 EL 4 colatura di alici
2 2 sneetjes brood (voor toast)
Limoenzeste (optioneel)
Instructies
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg de peterseliesteeltjes en 1 teentje knoflook toe. Laat dit zachtjes bakken.
- Zet ondertussen water op voor de pasta en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar 2 minuten korter dan de aanbevolen tijd.
- Snijd de cherry tomaatjes en het andere teentje knoflook fijn. Verwijder de peterseliesteeltjes en knoflook uit de pan.
- Voeg de helft van de gesneden tomaatjes en de fijn gesneden knoflook toe aan de olie in de pan. Laat 2-3 minuten bakken.
- Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de pan met 2 lepels kookvocht. Laat de pasta 2 minuten ‘saltare’ (spring) in de pan.
- Haal de pan van het vuur en voeg olijfolie, fijngesneden peterselie en de overgebleven tomaatjes toe. Voeg optioneel wat limoenzeste toe.
- Meng 4 eetlepels colatura di alici erdoor en roer goed door.
- Serveer de pasta met stukjes geroosterd brood voor extra crunch.
Notities
- Tip: Voor een extra krokante twist, bestrooi de pasta met kleine stukjes geroosterd brood voordat je hem serveert. Dit voegt een heerlijke textuur en smaak toe aan je gerecht! 🌟
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook