TREVALLI | Formaggio misto al Peperoncino | 180g
Verse kaas met een romige textuur, lichte gaatjes en gemiddelde rijpheid, gemaakt met 100% Italiaanse koe- en schapenmelk. Het is de traditie van Marche om kazen op verschillende manieren op smaak te brengen. Een kaas die hier vroeger uitsluitend in de wintermaanden werd bereid en die aansluit bij de tradities van de boerenslagerij is de Spaanse peper die met paprika werd bereid.
Herkomst van melk: Italië.
Hoe te gebruiken: Om beter van zijn eigenschappen te genieten, moet het product dat in de koelkast is bewaard een paar uur op kamertemperatuur worden gebracht voordat het wordt geconsumeerd.
Voedselcombinaties
De gearomatiseerde caciotte zijn uitstekende tafelkazen en worden vaak geproefd met een goed sneetje zelfgebakken brood of de typische "crescia" van de regio Marche. Ze worden gebruikt om verse salades op smaak te brengen en als smaakmaker voor gebakken voorgerechten. Ze passen goed bij witte wijnen die rijk van smaak zijn, maar delicaat.