
Bucatini alla Carbonara
Recipe by LauroKlassieke Italiaanse pasta met een romige, rijke saus van Pecorino Romano en knapperige guanciale.
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings
2
servingsPrep time
5
minutesCooking time
20
minutesCalories
649
kcalTotal time
25
minutes
Kookmodus
Houd het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
200 g 200 Bucatini
75 g 75 guanciale (varkenswang-spek), in blokjes
1 1 eieren
1 1 eidooiers
35 g 35 Pecorino Romano D.O.P., vers geraspt + extra voor garnering
Zeezout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Optioneel: scheutje extra vergine olijfolie
Instructies
- Bak de guanciale in een ruime koekenpan op middelhoog vuur tot het knapperig is. Zet het vuur uit en laat het spekvet in de pan zitten.
- Klop in een ruime kom het ei, de eidooier, en Pecorino samen. Voeg een beetje zwarte peper toe.
- Kook de bucatini al dente in gezouten water.
- Voeg de gekookte bucatini toe aan de pan met guanciale. Haal de pan van het vuur en meng het eiermengsel erdoor. Voeg wat pastakookvocht toe om een romige saus te creëren.
- Serveer de pasta met extra Pecorino en zwarte peper. Garneer met een klein scheutje olijfolie.
Notities
- Tip: Gebruik een klein beetje pastakookvocht om de saus nog romiger te maken. Zorg ervoor dat de pan niet op het vuur staat als je het eimengsel toevoegt, om te voorkomen dat het ei stolt.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook