We have imported template successfully. To setup it in the correct way please, save this page, refresh and select it in dropdown.

Bucatini alla Carbonara

Facebook
Twitter
LinkedIn
Bucatini alla Carbonara

Bucatini alla Carbonara

Recipe by Lauro

Klassieke Italiaanse pasta met een romige, rijke saus van Pecorino Romano en knapperige guanciale.

Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

649

kcal
Total time

25

minutes
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 200 g 200 Bucatini

  • 75 g 75 guanciale (varkenswang-spek), in blokjes

  • 1 1 eieren

  • 1 1 eidooiers

  • 35 g 35 Pecorino Romano D.O.P., vers geraspt + extra voor garnering

  • Zeezout naar smaak

  • Zwarte peper naar smaak

  • Optioneel: scheutje extra vergine olijfolie

Instructies

  • Bak de guanciale in een ruime koekenpan op middelhoog vuur tot het knapperig is. Zet het vuur uit en laat het spekvet in de pan zitten.
  • Klop in een ruime kom het ei, de eidooier, en Pecorino samen. Voeg een beetje zwarte peper toe.
  • Kook de bucatini al dente in gezouten water.
  • Voeg de gekookte bucatini toe aan de pan met guanciale. Haal de pan van het vuur en meng het eiermengsel erdoor. Voeg wat pastakookvocht toe om een romige saus te creëren.
  • Serveer de pasta met extra Pecorino en zwarte peper. Garneer met een klein scheutje olijfolie.

Notities

  • Tip: Gebruik een klein beetje pastakookvocht om de saus nog romiger te maken. Zorg ervoor dat de pan niet op het vuur staat als je het eimengsel toevoegt, om te voorkomen dat het ei stolt.