0

POSTNL

Snel en veilig verzenden

SUPERIEURE SERVICE MET EEN ITALIAANS TINTJE

Altijd snel en persoonlijk

14 DAGEN BEDENKTIJD

+ 14 dagen retour

ENORME KEUZE

Meer dan 800 artikelen direct leverbaar!

Cotechino Negroni met Aardappelmousse en Linzen

Facebook
Twitter
LinkedIn
0.0 from 0 votes
Cotechino Negroni met Aardappelmousse en Linzen

Cotechino Negroni met Aardappelmousse en Linzen

Recipe by Lauro
0.0 from 0 votes

Een feestelijk gerecht met Cotechino Negroni, linzen en een luchtige aardappelmousse. Perfect voor Oud en Nieuw of een speciale familiebijeenkomst.

Course: HoofdgerechtCuisine: Italiaans
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

45

minutes
Calories

600

kcal
Total time

1

hour 
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 1 1 Cotechino Negroni

  • 250 g 250 linzen

  • 1/2 1/2 ui, fijngesneden

  • Verse kruiden (bijv. tijm of laurier)

  • Zout en peper naar smaak

  • Olijfolie

  • 500 g 500 aardappelen

  • 250 ml 250 room

  • 100 ml 100 kookvocht van de aardappelen

  • 3 el 3 Olijfolie

  • 1 1 zakje saffraan

  • 1 tl 1 zout

  • Peper naar smaak

Instructies

  • Aardappelen koken: Was de aardappelen en kook ze in een pan met ruim water en een snufje zout tot ze gaar zijn.
  • Linzen bereiden: Fruit de fijngesneden ui in een beetje olijfolie. Voeg de linzen en verse kruiden toe. Kook de linzen (voeg water toe indien nodig) tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Cotechino koken: Breng een pan water aan de kook. Plaats de vacuümverpakking van de Cotechino Negroni in het water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 20 minuten). Haal uit de verpakking, laat kort afkoelen en snijd in dikke plakken.
  • Aardappelmousse maken: Pel de gekookte aardappelen en mix ze met de room, saffraan, olijfolie, kookvocht, zout en peper tot een gladde, luchtige mousse. Doe dit mengsel in een spuitzak.
  • Serveren: Verdeel de linzen over de borden, leg er plakjes cotechino bij, en maak het af met mooie toefjes aardappelmousse.

Notities

  • Serveertip: Wil je extra smaak? Bak de plakken cotechino kort in een pan en blus af met een scheutje azijn.
  • Traditie: Dit gerecht wordt vaak na middernacht gegeten tijdens Oud en Nieuw, omdat linzen symbool staan voor geluk en rijkdom in het nieuwe jaar!
0.0 from 0 votes