
Cotechino Negroni met Aardappelmousse en Linzen
Recipe by LauroEen feestelijk gerecht met Cotechino Negroni, linzen en een luchtige aardappelmousse. Perfect voor Oud en Nieuw of een speciale familiebijeenkomst.
Course: HoofdgerechtCuisine: Italiaans
Servings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
45
minutesCalories
600
kcalTotal time
1
hour
Kookmodus
Houd het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
1 1 Cotechino Negroni
250 g 250 linzen
1/2 1/2 ui, fijngesneden
Verse kruiden (bijv. tijm of laurier)
Zout en peper naar smaak
Olijfolie
500 g 500 aardappelen
250 ml 250 room
100 ml 100 kookvocht van de aardappelen
3 el 3 Olijfolie
1 1 zakje saffraan
1 tl 1 zout
Peper naar smaak
Instructies
- Aardappelen koken: Was de aardappelen en kook ze in een pan met ruim water en een snufje zout tot ze gaar zijn.
- Linzen bereiden: Fruit de fijngesneden ui in een beetje olijfolie. Voeg de linzen en verse kruiden toe. Kook de linzen (voeg water toe indien nodig) tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Cotechino koken: Breng een pan water aan de kook. Plaats de vacuümverpakking van de Cotechino Negroni in het water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking (ongeveer 20 minuten). Haal uit de verpakking, laat kort afkoelen en snijd in dikke plakken.
- Aardappelmousse maken: Pel de gekookte aardappelen en mix ze met de room, saffraan, olijfolie, kookvocht, zout en peper tot een gladde, luchtige mousse. Doe dit mengsel in een spuitzak.
- Serveren: Verdeel de linzen over de borden, leg er plakjes cotechino bij, en maak het af met mooie toefjes aardappelmousse.
Notities
- Serveertip: Wil je extra smaak? Bak de plakken cotechino kort in een pan en blus af met een scheutje azijn.
- Traditie: Dit gerecht wordt vaak na middernacht gegeten tijdens Oud en Nieuw, omdat linzen symbool staan voor geluk en rijkdom in het nieuwe jaar!
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook