
Frittata di Maccheroni
Recipe by LauroEen heerlijke Italiaanse frittata gemaakt met Spaghetti Grossi n° 5 Rummo, eieren, boter en Parmezaanse kaas. Knapperig van buiten, romig van binnen – perfect als lunch, diner of restjesgerecht!
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
30
minutesCalories
550
kcalTotal time
40
minutes
Kookmodus
Houd het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
500 g 500 Spaghetti Grossi n° 5 Rummo
125 g 125 boter
2 2 eieren
100 g 100 Parmigiano Reggiano, geraspt
Zwarte peper naar smaak
Zout naar smaak
Instructies
- Eiermengsel voorbereiden
Klop de eieren los in een kom, voeg een snufje zout en zwarte peper toe en zet opzij. - Pasta koken
Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en kook de Spaghetti Grossi n° 5 Rummo tot halverwege de aangegeven kooktijd op de verpakking. - Spaghetti mengen
Giet de halfgare spaghetti direct in een kom met de boter en meng goed. Voeg een beetje kookwater toe en roer tot de boter volledig is opgenomen. - Kaasmengsel en eieren toevoegen
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en nog een beetje kookwater, meng goed. Roer dan het eiermengsel erdoor tot alles goed is gecombineerd. - Frittata bakken (eerste kant)
Verhit een koekenpan (28 cm diameter) op laag vuur en voeg het pastamengsel toe. Dek af met een deksel en bak ongeveer 15 minuten op laag vuur. - Omdraaien en bakken (tweede kant)
Maak de frittata voorzichtig los van de pan door zachtjes te schudden. Leg een bord van hetzelfde formaat op de pan, draai de frittata om en laat deze voorzichtig terugglijden in de pan. Bak nog 12 minuten met deksel op laag vuur. - Serveren
Haal de frittata uit de pan en leg op een snijplank. Snijd in punten en serveer warm!
Notities
- Extra smaak? Voeg spekjes, kruiden of extra kaas toe voor een unieke twist!
- Geen Spaghetti Grossi n° 5 Rummo? Je kunt ook gewone spaghetti gebruiken, maar dikkere pasta geeft een betere structuur.
- Serveer als: Hoofdgerecht, lunch of borrelhapje in kleine stukjes.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook