0

POSTNL

Snel en veilig verzenden

SUPERIEURE SERVICE MET EEN ITALIAANS TINTJE

Altijd snel en persoonlijk

14 DAGEN BEDENKTIJD

+ 14 dagen retour

ENORME KEUZE

Meer dan 800 artikelen direct leverbaar!

Frittata di Maccheroni

Facebook
Twitter
LinkedIn
0.0 from 0 votes
Frittata di Maccheroni

Frittata di Maccheroni

Recipe by Lauro

Een heerlijke Italiaanse frittata gemaakt met Spaghetti Grossi n° 5 Rummo, eieren, boter en Parmezaanse kaas. Knapperig van buiten, romig van binnen – perfect als lunch, diner of restjesgerecht!

Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

550

kcal
Total time

40

minutes
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 500 g 500 Spaghetti Grossi n° 5 Rummo

  • 125 g 125 boter

  • 2 2 eieren

  • 100 g 100 Parmigiano Reggiano, geraspt

  • Zwarte peper naar smaak

  • Zout naar smaak

Instructies

  • Eiermengsel voorbereiden
    Klop de eieren los in een kom, voeg een snufje zout en zwarte peper toe en zet opzij.
  • Pasta koken
    Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en kook de Spaghetti Grossi n° 5 Rummo tot halverwege de aangegeven kooktijd op de verpakking.
  • Spaghetti mengen
    Giet de halfgare spaghetti direct in een kom met de boter en meng goed. Voeg een beetje kookwater toe en roer tot de boter volledig is opgenomen.
  • Kaasmengsel en eieren toevoegen
    Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en nog een beetje kookwater, meng goed. Roer dan het eiermengsel erdoor tot alles goed is gecombineerd.
  • Frittata bakken (eerste kant)
    Verhit een koekenpan (28 cm diameter) op laag vuur en voeg het pastamengsel toe. Dek af met een deksel en bak ongeveer 15 minuten op laag vuur.
  • Omdraaien en bakken (tweede kant)
    Maak de frittata voorzichtig los van de pan door zachtjes te schudden. Leg een bord van hetzelfde formaat op de pan, draai de frittata om en laat deze voorzichtig terugglijden in de pan. Bak nog 12 minuten met deksel op laag vuur.
  • Serveren
    Haal de frittata uit de pan en leg op een snijplank. Snijd in punten en serveer warm!

Notities

  • Extra smaak? Voeg spekjes, kruiden of extra kaas toe voor een unieke twist!
  • Geen Spaghetti Grossi n° 5 Rummo? Je kunt ook gewone spaghetti gebruiken, maar dikkere pasta geeft een betere structuur.
  • Serveer als: Hoofdgerecht, lunch of borrelhapje in kleine stukjes.
0.0 from 0 votes