
Gnocchi di patate met boter en salie
Recipe by LauroEen klassiek Italiaans gerecht waarbij eenvoud en kwaliteit van de ingrediënten centraal staan. Gnocchi, boter, salie en Parmigiano Reggiano vormen samen een onweerstaanbare combinatie.
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings
2
servingsPrep time
5
minutesCooking time
10
minutesCalories
600
kcalTotal time
15
minutes
Kookmodus
Houd het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
350 g 350 Rummo Gnocchi di patate (klassiek of glutenvrij)
100 g 100 ongezouten roomboter
1 1 handvol salieblaadjes
Parmigiano Reggiano, vers geraspt (minimaal 24 maanden gerijpt)
Zwarte peper naar smaak
Zout naar smaak
Instructies
- Boter en salie bereiden
Snijd de roomboter in blokjes en laat deze op laag vuur smelten in een pan. Voeg de salieblaadjes toe en laat de boter sudderen tot deze hazelnootbruin kleurt. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper. - Gnocchi koken
Breng een pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. Kook de gnocchi (klassiek of glutenvrij) tot ze boven komen drijven (ongeveer 2-3 minuten). - Gnocchi sauteren
Schep de gnocchi met een schuimspaan direct in de pan met de boter en salie. Roer of schud de pan voorzichtig zodat de gnocchi volledig bedekt worden met de saus. - Serveren
Verdeel de gnocchi over de borden en bestrooi met een royale hoeveelheid versgeraspte Parmigiano Reggiano. Serveer direct.
Notities
- Variatie: Voeg een klein beetje citroensap toe aan de boter voor een frisse twist.
- Serveertip: Combineer met een glas droge witte wijn, zoals een Soave of Pinot Grigio.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook