0

POSTNL

Snel en veilig verzenden

SUPERIEURE SERVICE MET EEN ITALIAANS TINTJE

Altijd snel en persoonlijk

14 DAGEN BEDENKTIJD

+ 14 dagen retour

ENORME KEUZE

Meer dan 800 artikelen direct leverbaar!

Koffiemousse met Pan di Stelle

Facebook
Twitter
LinkedIn
0.0 from 0 votes
Koffiemousse met Pan di Stelle

Koffiemousse met Pan di Stelle

Recipe by Lauro

Een romige koffiemousse met een vleugje Griekse yoghurt, gecombineerd met de knapperigheid van Pan di Stelle-koekjes. Een eenvoudig en elegant dessert voor elke gelegenheid.

Course: DessertCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

3

hours 
Calories

350

kcal
Total time

3

hours 

20

minutes
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 200 ml 200 (verse) slagroom

  • 60 g 60 poedersuiker

  • 20 ml 20 water

  • 40 g 40 kristalsuiker

  • 1 theelepel 1 oploskoffie

  • 4 g 4 gelatineblaadjes

  • 100 g 100 volle Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel 1 sterke espresso (afgekoeld)

  • 16 16 16 Pan di Stelle-koekjes

  • 1 kopje 1 melk

  • 1 kopje 1 espresso

  • Ongezoet cacaopoeder

Instructies

  • Mousse bereiden
    Klop de slagroom met het poedersuiker stijf en zet in de koelkast. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  • Koffiemengsel maken
    Verwarm het water met de oploskoffie en kristalsuiker tot alles is opgelost. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer goed door tot het volledig is opgelost. Laat iets afkoelen.
  • Mousse afmaken
    Meng het koffiemengsel met de Griekse yoghurt en voeg de eetlepel afgekoelde espresso toe. Spatel dit luchtig door de opgeklopte slagroom.
  • Opbouwen van het dessert
    Meng de melk met de espresso om een koffie-siroop te maken. Doop de Pan di Stelle-koekjes kort in de siroop.
    Plaats één koekje op de bodem van een glas, voeg een laagje mousse toe (ongeveer 2 cm), leg er nog een gedrenkt koekje bovenop en eindig met een tweede laag mousse. Tik het glas voorzichtig op het aanrecht om de mousse gelijkmatig te verdelen.
  • Opstijven en decoreren
    Zet de dessertglaasjes minimaal 2-3 uur in de koelkast tot de mousse stevig is.
  • Serveren
    Bestrooi vlak voor het serveren met een laagje cacaopoeder. Voor een extra feestelijk effect kun je kleine stervormige sjablonen gebruiken om sterren van cacao te maken of decoreren met suikersterretjes.

Notities

  • Variatie: Voeg een scheutje koffielikeur toe aan de koffie-siroop voor een volwassen versie.
  • Extra tip: Gebruik mascarpone in plaats van Griekse yoghurt voor een nog romigere textuur.
0.0 from 0 votes