
Panna Cotta met Amandel & Amarena Fabbri
Recipe by LauroEen fluweelzachte panna cotta met slagroom, yoghurt en Fabbri Amandelmelksiroop, afgewerkt met Amarena Fabbri-kersen. Elegant, eenvoudig en onweerstaanbaar – perfect als feestelijk dessert.
🕒 Let op:
Voor het beste resultaat laat je de panna cotta een hele nacht opstijven in de koelkast. Begin dus op tijd!
Course: DessertCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings
6
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesCalories
300
kcalTotal time
1
hour
Kookmodus
Houd het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
400 ml verse slagroom
100 g poedersuiker
260 g volle yoghurt
4 blaadjes gelatine
1 el Amandelmelksiroop
Neutrale zaadolie (voor het invetten van de vormpjes)
Amarena Fabbri-kersen + siroop, voor de afwerking
Instructies
- Gelatine weken
Leg de blaadjes gelatine in een kom met koud water en laat 5 minuten weken. - Room verwarmen
Verwarm de slagroom met de poedersuiker in een steelpan. Breng langzaam aan de kook en laat kort doorkoken terwijl je roert. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. - Gelatine oplossen
Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de warme room. Roer met een houten lepel tot de gelatine volledig is opgelost. Laat het mengsel nog 5-6 minuten afkoelen. - Yoghurt mengen
Roer de amandelsiroop door de yoghurt. Voeg dit toe aan het roommengsel en meng tot een glad geheel. - Vormen vullen
Vet de binnenkant van silicone of andere vormpjes licht in met olie. Verdeel het panna cotta-mengsel over de vormen. Zet minimaal 8 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven. - Serveren
Vul een kom met heet water. Dompel de buitenkant van het vormpje 10 seconden in het water. Draai om op een dessertbordje – de panna cotta komt gemakkelijk los. Garneer met een paar Amarena Fabbri-kersen en een lepeltje van hun siroop. - 🕒 Let op:
Voor het beste resultaat laat je de panna cotta een hele nacht opstijven in de koelkast. Begin dus op tijd!
Notities
- 🕒 Let op:
Voor het beste resultaat laat je de panna cotta een hele nacht opstijven in de koelkast. Begin dus op tijd! - Geen amandelsiroop? Je kunt eventueel een paar druppels amandelextract gebruiken (maar Fabbri siroop geeft de beste smaak!).
- Liever in glaasjes serveren? Laat dan het ontvormen achterwege en serveer rechtstreeks met de topping.
- Perfect voor feestdagen, etentjes of een luxe zondagse afsluiter.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook