Menu Categories
We have imported template successfully. To setup it in the correct way please, save this page, refresh and select it in dropdown.

POSTNL

Snel en veilig verzenden

SUPERIEURE SERVICE MET EEN ITALIAANS TINTJE

Altijd snel en persoonlijk

14 DAGEN BEDENKTIJD

+ 14 dagen retour

ENORME KEUZE

Meer dan 800 artikelen direct leverbaar!

Panna Cotta met Amandel & Amarena Fabbri

Facebook
Twitter
LinkedIn
0.0 from 0 votes
Panna Cotta met Amandel & Amarena Fabbri

Panna Cotta met Amandel & Amarena Fabbri

Recipe by Lauro

Een fluweelzachte panna cotta met slagroom, yoghurt en Fabbri Amandelmelksiroop, afgewerkt met Amarena Fabbri-kersen. Elegant, eenvoudig en onweerstaanbaar – perfect als feestelijk dessert.

🕒 Let op:
Voor het beste resultaat laat je de panna cotta een hele nacht opstijven in de koelkast. Begin dus op tijd!

Course: DessertCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

6

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal
Total time

1

hour 
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 400 ml verse slagroom

  • 100 g poedersuiker

  • 260 g volle yoghurt

  • 4 blaadjes gelatine

  • 1 el Amandelmelksiroop

  • Neutrale zaadolie (voor het invetten van de vormpjes)

  • Amarena Fabbri-kersen + siroop, voor de afwerking

Instructies

  • Gelatine weken
    Leg de blaadjes gelatine in een kom met koud water en laat 5 minuten weken.
  • Room verwarmen
    Verwarm de slagroom met de poedersuiker in een steelpan. Breng langzaam aan de kook en laat kort doorkoken terwijl je roert. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Gelatine oplossen
    Knijp de gelatine goed uit en voeg toe aan de warme room. Roer met een houten lepel tot de gelatine volledig is opgelost. Laat het mengsel nog 5-6 minuten afkoelen.
  • Yoghurt mengen
    Roer de amandelsiroop door de yoghurt. Voeg dit toe aan het roommengsel en meng tot een glad geheel.
  • Vormen vullen
    Vet de binnenkant van silicone of andere vormpjes licht in met olie. Verdeel het panna cotta-mengsel over de vormen. Zet minimaal 8 uur (of een hele nacht) in de koelkast om op te stijven.
  • Serveren
    Vul een kom met heet water. Dompel de buitenkant van het vormpje 10 seconden in het water. Draai om op een dessertbordje – de panna cotta komt gemakkelijk los. Garneer met een paar Amarena Fabbri-kersen en een lepeltje van hun siroop.
  • 🕒 Let op:
    Voor het beste resultaat laat je de panna cotta een hele nacht opstijven in de koelkast. Begin dus op tijd!

Notities

  • 🕒 Let op:
    Voor het beste resultaat laat je de panna cotta een hele nacht opstijven in de koelkast. Begin dus op tijd!
  • Geen amandelsiroop? Je kunt eventueel een paar druppels amandelextract gebruiken (maar Fabbri siroop geeft de beste smaak!).
  • Liever in glaasjes serveren? Laat dan het ontvormen achterwege en serveer rechtstreeks met de topping.
  • Perfect voor feestdagen, etentjes of een luxe zondagse afsluiter.
0.0 from 0 votes