0

POSTNL

Snel en veilig verzenden

SUPERIEURE SERVICE MET EEN ITALIAANS TINTJE

Altijd snel en persoonlijk

14 DAGEN BEDENKTIJD

+ 14 dagen retour

ENORME KEUZE

Meer dan 800 artikelen direct leverbaar!

Risotto ai Funghi Porcini e Guanciale

Facebook
Twitter
LinkedIn
0.0 from 0 votes
Risotto ai Funghi Porcini e Guanciale

Risotto ai Funghi Porcini e Guanciale

Recipe by Lauro
0.0 from 0 votes

Een romige risotto met de rijke smaken van Carnaroli-rijst, aardse funghi porcini en knapperige guanciale. Perfect voor feestelijke decemberdagen of een speciaal diner.

Course: HoofdgerechtCuisine: Italiaans
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

450

kcal
Total time

35

minutes
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 320 g 320 Carnaroli-rijst

  • 30 g 30 gedroogde funghi porcini

  • 100 g 100 guanciale, in blokjes

  • 1 1 sjalot, fijngehakt

  • 1 l 1 kip- of groentebouillon

  • 150 ml 150 droge witte wijn

  • 50 g 50 boter

  • 50 g 50 Parmezaanse kaas, geraspt

  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Voorbereiding: Week de gedroogde funghi porcini 15 minuten in warm water. Giet af en bewaar het geweekte vocht. Hak de porcini grof.
  • Guanciale bakken: Verhit een droge koekenpan en bak de guanciale op middelhoog vuur tot het knapperig is. Zet apart.
  • Basis risotto maken: Smelt de helft van de boter in een diepe pan. Fruit de sjalot tot glazig. Voeg de Carnaroli-rijst toe en roer tot alle korrels een glans hebben.
  • Afblussen en koken: Blus de rijst af met witte wijn en laat verdampen. Voeg een soeplepel hete bouillon toe, roer regelmatig, en voeg meer bouillon toe als het vocht is opgenomen. Gebruik ook het geweekte vocht van de porcini voor extra smaak.
  • Porcini toevoegen: Voeg na 15 minuten de gehakte porcini en guanciale toe. Roer goed door en kook verder tot de rijst beetgaar is.
  • Afwerking: Haal de pan van het vuur en roer de resterende boter en Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveren: Laat de risotto 2 minuten rusten, schep op borden en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas en een takje verse tijm.

Notities

  • Wijnsuggestie: Serveer met een glas Pinot Grigio of een volle Chardonnay.
    Alternatief: Vervang guanciale door pancetta als guanciale niet beschikbaar is.
0.0 from 0 votes
Socials
Socials
Adres

Watermanstraat 104 (alleen op afspraak)
7324AK Apeldoorn
Nederland

Informatië

WhatsApp +31 ( 0 ) 6 442 442 39
info@peccatidigola.nl
KVK Apeldoorn: 56242034
BTW (VAT): NL001647286B76

Volg Ons