We have imported template successfully. To setup it in the correct way please, save this page, refresh and select it in dropdown.

Spaghetti con Pancetta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Spaghetti con Pancetta

Spaghetti con Pancetta

Recipe by Lauro

Deze heerlijke Italiaanse pasta combineert de rijke smaken van knapperige pancetta, romige saus, en verse kruiden voor een eenvoudige maar verrukkelijke maaltijd. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je zin hebt in iets bijzonders. Dit gerecht komt rechtstreeks uit de Italiaanse keuken en brengt de authentieke smaak van gedroogd buikspek naar jouw bord.

Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes
Calories

750

kcal
Total time

30

minutes
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 180 g 180 Pancetta (affumicata of pepata)

  • 2 2 sjalotjes, in ringen gesneden

  • 3 3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden

  • 1 1 halve rode peper, zaadlijsten verwijderd en in ringen gesneden

  • 1 EL 1 verse oregano (alleen de blaadjes)

  • 250 ml 250 kookroom

  • 200 g 200 Spaghetti Rummo

  • 1 1 handjevol peterselie, fijngesneden

  • 50 g 50 geraspte Formaggio Piemontino Valgrana

  • Olijfolie

Instructies

  • Snij de pancetta in niet al te kleine blokjes.
  • Bak de pancetta in een grote koekenpan tot ze knapperig zijn. Haal de spekjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • In het achtergebleven vet bak je de sjalotjes, knoflook, rode peper, en verse oregano voor ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de kookroom toe en laat de saus zachtjes 10 minuten inkoken.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking tot al dente.
  • Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus samen met een soeplepel kookvocht. Schep alles goed om op hoog vuur.
  • Voeg de pancetta, peterselie, en geraspte Formaggio Piemontino toe en meng alles goed.
  • Serveer de pasta op borden en werk af met een scheutje olijfolie.

Notities

  • Voor een extra kick kun je wat extra rode peper toevoegen of de peterselie vervangen door basilicum. Deze pasta is het lekkerst wanneer hij direct na bereiding wordt geserveerd.