Bruschette met Bottarga
Recipe by LauroDeze verfijnde bruschetta is een heerlijke combinatie van romige burrata en de intense smaak van bottarga, afgewerkt met een vleugje limoen en colatura di alici voor extra pit. Dit eenvoudige maar luxe voorgerecht is perfect voor een zomerse avond of als deel van een Italiaans antipasti-buffet. Een waar genot op je bord!
4
servings15
minutes0
minutes350
kcal15
minutesHoud het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
Bottarga (in fijne plakjes gesneden)
Burrata
1 Limoen (zeste en sap)
4 EL 4 Colatura di Alici (voor 1 burrata, naar smaak)
Olijfolie
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Crostini of ciabatta, in sneetjes gesneden en licht geroosterd
Instructies
- Snij de bottarga in fijne plakjes. Als alternatief kun je zalmeitjes gebruiken voor een mildere smaak.
- Klop de burrata los in een kom en voeg er limoenzeste, een beetje limoensap, en naar smaak colatura di alici aan toe (ongeveer 4 theelepels voor 1 burrata).
- Breng het burrata-mengsel op smaak met een snuifje peper en zout.
- Besmeer de geroosterde sneetjes brood met het burrata-mengsel.
- Leg de plakjes bottarga bovenop de burrata.
- Werk af met wat extra limoenzeste voor een frisse toets.
- Serveer direct en geniet!
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook