We have imported template successfully. To setup it in the correct way please, save this page, refresh and select it in dropdown.

Bruschette met Bottarga

Facebook
Twitter
LinkedIn
Bruschette met Bottarga

Bruschette met Bottarga

Recipe by Lauro

Deze verfijnde bruschetta is een heerlijke combinatie van romige burrata en de intense smaak van bottarga, afgewerkt met een vleugje limoen en colatura di alici voor extra pit. Dit eenvoudige maar luxe voorgerecht is perfect voor een zomerse avond of als deel van een Italiaans antipasti-buffet. Een waar genot op je bord!

Course: Voorgerecht, AntipastiCuisine: ItaliaansDifficulty: Beginner
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

0

minutes
Calories

350

kcal
Total time

15

minutes
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • Bottarga (in fijne plakjes gesneden)

  • Burrata

  • 1 Limoen (zeste en sap)

  • 4 EL 4 Colatura di Alici (voor 1 burrata, naar smaak)

  • Olijfolie

  • Zout naar smaak

  • Peper naar smaak

  • Crostini of ciabatta, in sneetjes gesneden en licht geroosterd

Instructies

  • Snij de bottarga in fijne plakjes. Als alternatief kun je zalmeitjes gebruiken voor een mildere smaak.
  • Klop de burrata los in een kom en voeg er limoenzeste, een beetje limoensap, en naar smaak colatura di alici aan toe (ongeveer 4 theelepels voor 1 burrata).
  • Breng het burrata-mengsel op smaak met een snuifje peper en zout.
  • Besmeer de geroosterde sneetjes brood met het burrata-mengsel.
  • Leg de plakjes bottarga bovenop de burrata.
  • Werk af met wat extra limoenzeste voor een frisse toets.
  • Serveer direct en geniet!