0

POSTNL

Snel en veilig verzenden

SUPERIEURE SERVICE MET EEN ITALIAANS TINTJE

Altijd snel en persoonlijk

14 DAGEN BEDENKTIJD

+ 14 dagen retour

ENORME KEUZE

Meer dan 800 artikelen direct leverbaar!

Fettuccine N°94 all’Uovo Crostata (ovenschotel)

Facebook
Twitter
LinkedIn
0.0 from 0 votes
Fettuccine N°94 all’Uovo Crostata (ovenschotel)

Fettuccine N°94 all’Uovo Crostata (ovenschotel)

Recipe by Lauro

Een smaakvolle Italiaanse ovenschotel met Fettuccine N°94 all’Uovo Rummo, sappige gehaktballetjes, hartige salsiccia, gesmolten mozzarella en een knapperige korst. Een heerlijk gerecht voor een familiediner of een feestelijke maaltijd!

Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

750

kcal
Total time

1

hour 
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 350 g 350 Fettuccine N°94 all’Uovo Rummo

  • 3 3 eieren

  • 120 g 120 verse Italiaanse worst (salsiccia), verkruimeld

  • 120 g 120 rundergehakt

  • 120 g 120 mozzarella, in blokjes

  • 100 g 100 gekookte ham, in blokjes

  • 100 g 100 doperwten

  • 2 2 bosuitjes, in dunne reepjes

  • 120 ml 120 melk

  • 60 g 60 pecorino, geraspt

  • 100 g 100 parmigiano reggiano, geraspt

  • 120 ml 120 droge witte wijn

  • 8 8 basilicumblaadjes

  • paneermeel

  • boter

  • olijfolie

  • zout en peper

Instructies

  • Gehaktballetjes maken
    Meng het gehakt met een snufje zout en rol kleine balletjes (1 cm doorsnee). Rol ze door bloem en bak ze goudbruin in een pan met olie. Bestrooi met peper en zet apart.
  • Salsiccia en groenten bereiden
    Verhit een pan met olijfolie en fruit de bosuitjes tot ze zacht zijn. Voeg de verkruimelde salsiccia toe en bak rul. Blus af met witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg doperwten en een scheutje heet water toe en laat zachtjes koken.
  • Romige eiermix maken
    Klop in een kom de eieren los met melk, pecorino en parmigiano reggiano kaas tot een romig mengsel.
  • Fettuccine koken
    Kook de Fettuccine N°94 all’Uovo Rummo 3 minuten in ruim gezouten water en schep direct in de pan met de salsiccia en erwten. Meng alles goed door elkaar.
  • Pasta mengen
    Voeg de gehaktballetjes, hamblokjes, de eiermix en mozzarella toe en schep voorzichtig om, zodat de smaken goed verdelen.
  • Ovenschotel bereiden
    Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi met paneermeel. Giet het pastamengsel erin, bestrooi met extra paneermeel en verdeel kleine klontjes boter bovenop.
  • Bakken en serveren
    Bak de ovenschotel 35-40 minuten op 180°C tot er een knapperige gouden korst ontstaat. Laat kort afkoelen, snijd in porties en serveer direct.

Notities

  • Extra smaak? Voeg wat chilivlokken toe voor een pittige twist.
  • Variatie: Vervang pecorino door meer parmigiano reggiano kaas als je een mildere smaak wilt.
  • Perfect voor meal prep! Dit gerecht kan de volgende dag nog lekkerder zijn – bewaar het goed afgedekt in de koelkast en verwarm opnieuw in de oven.
0.0 from 0 votes