
Fettuccine N°94 all’Uovo Crostata (ovenschotel)
Recipe by LauroEen smaakvolle Italiaanse ovenschotel met Fettuccine N°94 all’Uovo Rummo, sappige gehaktballetjes, hartige salsiccia, gesmolten mozzarella en een knapperige korst. Een heerlijk gerecht voor een familiediner of een feestelijke maaltijd!
4
servings20
minutes40
minutes750
kcal1
hourHoud het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
350 g 350 Fettuccine N°94 all’Uovo Rummo
3 3 eieren
120 g 120 verse Italiaanse worst (salsiccia), verkruimeld
120 g 120 rundergehakt
120 g 120 mozzarella, in blokjes
100 g 100 gekookte ham, in blokjes
100 g 100 doperwten
2 2 bosuitjes, in dunne reepjes
120 ml 120 melk
60 g 60 pecorino, geraspt
100 g 100 parmigiano reggiano, geraspt
120 ml 120 droge witte wijn
8 8 basilicumblaadjes
paneermeel
boter
olijfolie
zout en peper
Instructies
- Gehaktballetjes maken
Meng het gehakt met een snufje zout en rol kleine balletjes (1 cm doorsnee). Rol ze door bloem en bak ze goudbruin in een pan met olie. Bestrooi met peper en zet apart. - Salsiccia en groenten bereiden
Verhit een pan met olijfolie en fruit de bosuitjes tot ze zacht zijn. Voeg de verkruimelde salsiccia toe en bak rul. Blus af met witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg doperwten en een scheutje heet water toe en laat zachtjes koken. - Romige eiermix maken
Klop in een kom de eieren los met melk, pecorino en parmigiano reggiano kaas tot een romig mengsel. - Fettuccine koken
Kook de Fettuccine N°94 all’Uovo Rummo 3 minuten in ruim gezouten water en schep direct in de pan met de salsiccia en erwten. Meng alles goed door elkaar. - Pasta mengen
Voeg de gehaktballetjes, hamblokjes, de eiermix en mozzarella toe en schep voorzichtig om, zodat de smaken goed verdelen. - Ovenschotel bereiden
Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi met paneermeel. Giet het pastamengsel erin, bestrooi met extra paneermeel en verdeel kleine klontjes boter bovenop. - Bakken en serveren
Bak de ovenschotel 35-40 minuten op 180°C tot er een knapperige gouden korst ontstaat. Laat kort afkoelen, snijd in porties en serveer direct.
Notities
- Extra smaak? Voeg wat chilivlokken toe voor een pittige twist.
- Variatie: Vervang pecorino door meer parmigiano reggiano kaas als je een mildere smaak wilt.
- Perfect voor meal prep! Dit gerecht kan de volgende dag nog lekkerder zijn – bewaar het goed afgedekt in de koelkast en verwarm opnieuw in de oven.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook