Formaggio Fiore Sardo D.O.P.

Waardering:
97 % of 100
Niet op voorraad
SKU
FIORESARDO
Gegroepeerde productitems
Product NaamAantal
Stuk Formaggio Fiore Sardo D.O.P. van 420÷439g (31.28 €/Kg)
€ 13,14
Niet op voorraad
Stuk Formaggio Fiore Sardo D.O.P. van 440÷459g (31.28 €/Kg)
€ 13,76
Niet op voorraad
Stuk Formaggio Fiore Sardo D.O.P. van 460÷479g (31.28 €/Kg)
€ 14,39
Niet op voorraad
Stuk Formaggio Fiore Sardo D.O.P. van 480÷499g (31.28 €/Kg)
€ 15,01
Niet op voorraad
Stuk Formaggio Fiore Sardo D.O.P. van 500÷519g (31.28 €/Kg)
€ 15,64
Niet op voorraad
Stuk Formaggio Fiore Sardo D.O.P. van 520÷539g (31.28 €/Kg)
€ 16,27
Stuk Formaggio Fiore Sardo D.O.P. van 540÷559g (31.28 €/Kg)
€ 16,89
Niet op voorraad
Stuk Formaggio Fiore Sardo D.O.P. van 560÷579g (31.28 €/Kg)
€ 17,52
Niet op voorraad

De kaas Fiore Sardo D.O.P. is ook wel bekend als Pecorino Sardo maar onderscheidt hiervan daar het gerookt wordt waardoor het een unieke extra laag complexiteit toevoegt. De afkorting D.O.P. staat voor ‘Denominazione di Origine Protetta’, wat 'Beschermde Benaming van Herkomst'.

De Fiore Sardo D.O.P. is gemaakt van rauwe schapenmelk en lamsstremsel op het Italiaanse eiland Sardinië (Sardegna). De kaas waarvan wordt gezegd dat deze afkomstig is uit de bronstijd, kreeg in 1996 de D.O.P.-status.

Volgens de D.O.P.-normen wordt de kaas gemaakt met melk afkomstig van een enkele kudde van het lokale Sardijnse ras. De kaas ontwikkelt na zes maanden rijping een natuurlijke, rustieke bruine korst en een zure, vochtige geur. Bij het snijden vertoont het compact en dicht te zijn met een strogeel/witte kleur. Het is heerlijk rijk van smaak, met een korrelige textuur.

Meer informatie
MerkFIORE SARDO DOP
Produceert in:Italië

Details

Ingrediënten : schapenmelk, zout, stremsel.
Gekoeld bewaren (+4°/+8°). Korst niet eetbaar.

Vragen (0)

Beoordeling(en) 2

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Formaggio Fiore Sardo D.O.P.
Uw waardering
Wat is dit? Vink "Onthoud mij" om uw winkelwagen op deze computer te raadplegen, ook als u niet ingelogd bent.