
Pasta met Polpa di Riccio
Recipe by LauroPasta met Polpa di Riccio is een elegante pasta met een delicate zee-egelvleessaus. Dit gerecht combineert de rijke smaken van de zee met een lichte, verfijnde saus. Perfect voor een bijzondere maaltijd zonder al te veel gedoe.
4
servings10
minutes15
minutes550
kcal25
minutesHoud het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
400 g 400 Pasta (bijvoorbeeld Linguine, Fettuccine, of Penne) van Rummo
2 potjes 2 Polpa di Riccio van Le Mareviglie (55g elk)
2 2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 1 rode peper, fijngehakt (optioneel)
200 ml 200 witte wijn
3 EL 3 extra vierge olijfolie
Zout en zwarte peper naar smaak
Een handjevol verse peterselie, fijngehakt
Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
Instructies
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje pastawater.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en rode peper totdat de knoflook goudbruin is.
- Voeg de Polpa di Riccio toe en bak mee. Giet de witte wijn erbij en laat zachtjes koken totdat de wijn is ingekookt.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de saus, meng goed door en voeg pastawater toe indien nodig.
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer met verse peterselie en eventueel Parmezaanse kaas.
Notities
- Dit gerecht is ideaal voor een speciale gelegenheid en kan ook worden verrijkt met een scheutje citroensap voor extra frisheid. Serveer direct voor de beste smaak.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook