SAPORI DI SIENA | Panforte Margherita | 320g
Panforte werd voor het eerst gemaakt op basis van een oude cake uit Siena die bekend staat als “panmelato”. Het originele recept werd verrijkt toen de lokale “speziali”, of oude apothekers, fijne ingrediënten toevoegden die uit het oosten kwamen. Toen, in 1879, creëerde apotheker Galgano Parenti, eigenaar van een van de grote panforte-productiebedrijven (die later zou toetreden tot de Sapori-familie), een nieuwe versie van de traditionele cake en noemde deze naar koningin Margherita van Savoye, die Siena bezocht voor de Palio paardenrace in augustus.
Nu, net als toen, worden hele zoete amandelen, gekonfijte sinaasappelschil, meloen en citroenschil gecombineerd om een uniek deeg te creëren, dat vandaag nog steeds met de hand wordt gekneed om alle authenticiteit van zijn oorspronkelijke smaak te behouden.
Sapori Panforte Margherita is voortreffelijk op zichzelf of gecombineerd met een dessertwijn zoals Moscadello di Montalcino. Het boeket van gedroogd fruit, gekonfijte citrusvruchten, honing en verwelkte bloemen, en de harmonische en aanhoudende smaak maken het de perfecte aanvulling op onze klassieke Panforte Margherita.
Ton –
Kwalitatief uitstekende producten. Snelle en zorgvuldige afhandeling van bestellingen.