
Spaghetti Cacio e Pepe
Recipe by LauroSpaghetti Cacio e Pepe is een klassieke Italiaanse pasta die zijn eenvoud en heerlijke smaak combineert. Deze romige combinatie van Pecorino Romano en versgemalen zwarte peper zorgt voor een rijke, hartige maaltijd die perfect is voor elke gelegenheid.
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings
4
servingsPrep time
5
minutesCooking time
15
minutesCalories
500
kcalTotal time
20
minutes
Kookmodus
Houd het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
400 g 400 Spaghetti van Rummo
200 g 200 Pecorino Romano (vers geraspt)
2-3 tl 2-3 zwarte peperkorrels (versgemalen)
Zout (voor het pastawater)
Extra vierge olijfolie (optioneel)
Instructies
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje pastawater voordat je de pasta afgiet.
- Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de versgemalen zwarte peper toe. Rooster deze een paar minuten tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg een soeplepel pastawater toe aan de pan met de geroosterde peper en zet het vuur laag. Roer de geraspte Pecorino Romano er beetje bij beetje doorheen tot een romige saus ontstaat.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met de saus en meng goed door elkaar. Voeg indien nodig extra pastawater toe voor de gewenste consistentie.
- Serveer direct, gegarneerd met extra zwarte peper en eventueel een scheutje olijfolie.
Notities
- Voor de beste smaak, gebruik verse Pecorino Romano en maal de zwarte peper net voor gebruik. Dit gerecht is het lekkerst direct na het bereiden, dus serveer het meteen voor de beste ervaring.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook