
Spaghetti met Mosselen en ‘Nduja
Recipe by LauroEen heerlijke combinatie van pittige ‘nduja en zilte mosselen die je smaakpapillen prikkelt. Deze Italiaanse klassieker brengt de zee en de bergen samen in één bord, perfect voor wie houdt van robuuste en intense smaken.
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
20
minutesCalories
450
kcalTotal time
30
minutes
Kookmodus
Houd het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
300 g 300 Spaghetti
1 pot 1 mosselen in pekel
80 g 80 ‘Nduja di Spilinga
2 2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 1 sjalot, in dunne ringen gesneden
8 8 takjes platte peterselie, fijngehakt (inclusief de steeltjes)
1 1 glas droge witte wijn
Olijfolie extra vierge
Zwarte peper naar smaak
Zout naar smaak
Instructies
- Pasta Koken:
Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti al dente. Bewaar een kopje van het kookwater en giet de pasta af. - Saus Voorbereiden:
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten. - ‘Nduja en Mosselen Toevoegen:
Voeg de ‘nduja toe en bak nog 5 minuten door, gevolgd door de witte wijn. Laat het 2-3 minuten inkoken. - Mosselen en Peterselie:
Voeg de uitgelekte mosselen en peterseliesteeltjes toe. Laat het geheel 2-3 minuten sudderen. - Pasta Maken:
Voeg de spaghetti en een scheutje kookvocht toe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met peper, extra olijfolie en de peterselieblaadjes.
Notities
- Deze spaghetti met mosselen en ‘nduja is een perfect balans tussen de zilte smaak van de zee en het pittige van de bergen. Ideaal voor liefhebbers van intensere smaken. Maak het af met wat extra olijfolie voor een verfijnde touch!
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook