
Bruschetta con Pesto Cetarese met Burrata, Cherry Tomaat en Basilicum
Recipe by LauroEen smaakvolle Italiaanse bruschetta met huisgemaakte pesto Cetarese, verse burrata, en een frisse garnering van cherry tomaat en basilicum. Ideaal voor een gezellige borrel!
Course: AppetizersCuisine: ItalianDifficulty: Makkelijk
Servings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
5
minutesCalories
220
kcalTotal time
15
minutes
Kookmodus
Houd het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
4 4 sneetjes rustiek brood, licht geroosterd
2 2 ansjovisfilets + extra voor garnering
1 el 1 kappertjes + extra voor garnering
4-6 4-6 zwarte olijven
10 10 walnoten en/of amandelen
handvol verse basilicumblaadjes + extra voor garnering
1 el 1 colatura di alici
3 el 3 olijfolie
1 1 bol burrata
2 2 cherry tomaatjes, gehalveerd
peper en zout naar smaak
Instructies
- Bereid de pesto: Hak de walnoten, amandelen, olijven, kappertjes, en ansjovis grof. Doe dit mengsel samen met de basilicumblaadjes, colatura di alici en olijfolie in een keukenmachine. Pulseer tot een grove pesto.
- Breng op smaak: Voeg peper en zout toe naar smaak en pulseer kort door.
- Smeer de bruschetta: Bestrijk elk sneetje geroosterd brood royaal met de pesto.
- Voeg de burrata toe: Scheur de burrata in stukken en leg een stuk bovenop elke bruschetta.
- Garneer: Voeg een extra ansjovisfilet, een paar kappertjes, een halve cherry tomaat en een basilicumblaadje toe op elk stukje bruschetta.
Notities
- Serveertip: Bestrooi eventueel met een snufje extra olijfolie voor extra smaak.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook