We have imported template successfully. To setup it in the correct way please, save this page, refresh and select it in dropdown.

Radiatori alla Montanara

Facebook
Twitter
LinkedIn

Radiatori alla Montanara

Recipe by Lauro

Een hartig, bergachtig pastagerecht met gedroogde porcini, krokant gebakken guanciale en een rijke huisgemaakte tomatensaus. Comfortfood op z’n Italiaans, met karakter en diepgang.

Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes
Calories

620

kcal
Total time

45

minutes
Kookmodus

Houd het scherm van uw apparaat aan

Ingrediënten

  • 350 g 350 Radiatori Nr. 137 van Rummo

  • 20 g 20 gedroogde porcini

  • 500 ml 500 passata di pomodoro

  • 2 el 2 tomatenconcentraat

  • 100 g 100 guanciale, in blokjes

  • 1/2 1/2 ui, fijngehakt

  • 1 1 teen knoflook, geplet

  • 1 1 takje tijm of rozemarijn

  • 2 el 2 Extra vierge olijfolie

  • Zout naar smaak

  • Zwarte peper naar smaak

  • Geraspte Parmigiano Reggiano (optioneel)

Instructies

  • Week de porcini
    Doe de gedroogde porcini in een kommetje met lauwwarm water. Laat 15–20 minuten weken. Giet ze daarna af (bewaar het weekvocht) en hak ze grof.
  • Maak de Montanara-saus
    Verhit de olijfolie in een diepe pan. Bak de guanciale goudbruin en krokant. Schep de helft eruit en zet apart voor de garnering.
    Voeg de ui en knoflook toe aan het vet en fruit tot glazig. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Voeg dan de passata en de porcini toe, plus 2 el van het weekvocht (gezeefd). Voeg het takje tijm toe. Laat de saus 20–25 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de tijm voor het serveren.
  • Kook de pasta
    Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en kook de radiatori tot al dente. Giet af en meng direct met de warme saus.
  • Serveren
    Serveer de pasta in diepe borden. Werk af met de achtergehouden stukjes guanciale en eventueel wat geraspte Parmigiano Reggiano.

Notities

  • Het gezeefde weekvocht van de porcini geeft een diepe, aardse ondertoon – gebruik met mate.
  • Geen radiatori? Fusilli of rigatoni werken ook prima.