Radiatori alla Montanara
Recipe by LauroEen hartig, bergachtig pastagerecht met gedroogde porcini, krokant gebakken guanciale en een rijke huisgemaakte tomatensaus. Comfortfood op z’n Italiaans, met karakter en diepgang.
Course: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Gemiddeld
Servings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
30
minutesCalories
620
kcalTotal time
45
minutes
Kookmodus
Houd het scherm van uw apparaat aan
Ingrediënten
350 g 350 Radiatori Nr. 137 van Rummo
20 g 20 gedroogde porcini
500 ml 500 passata di pomodoro
2 el 2 tomatenconcentraat
100 g 100 guanciale, in blokjes
1/2 1/2 ui, fijngehakt
1 1 teen knoflook, geplet
1 1 takje tijm of rozemarijn
2 el 2 Extra vierge olijfolie
Zout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Geraspte Parmigiano Reggiano (optioneel)
Instructies
- Week de porcini
Doe de gedroogde porcini in een kommetje met lauwwarm water. Laat 15–20 minuten weken. Giet ze daarna af (bewaar het weekvocht) en hak ze grof. - Maak de Montanara-saus
Verhit de olijfolie in een diepe pan. Bak de guanciale goudbruin en krokant. Schep de helft eruit en zet apart voor de garnering.
Voeg de ui en knoflook toe aan het vet en fruit tot glazig. Roer de tomatenpuree erdoor en bak kort mee. Voeg dan de passata en de porcini toe, plus 2 el van het weekvocht (gezeefd). Voeg het takje tijm toe. Laat de saus 20–25 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de tijm voor het serveren. - Kook de pasta
Breng een ruime pan gezouten water aan de kook en kook de radiatori tot al dente. Giet af en meng direct met de warme saus. - Serveren
Serveer de pasta in diepe borden. Werk af met de achtergehouden stukjes guanciale en eventueel wat geraspte Parmigiano Reggiano.
Notities
- Het gezeefde weekvocht van de porcini geeft een diepe, aardse ondertoon – gebruik met mate.
- Geen radiatori? Fusilli of rigatoni werken ook prima.
Heb Je Dit Recept al Uitgeprobeerd?
Volg en Tag @peccatidigola.nl! Laat ons jouw kookkunsten zien!
Volg Ons en BEWAAR Je Favoriete Recepten!
Volg @PeccatidiGolanl op Pinterest
Toon je liefde! Volg onze pagina!
Volg Peccati di Gola op Facebook