COLPASSO | Nero D'Avola Sicilia Appassimento | 75cl
COLPASSO Nero D'Avola Sicilia Appassimento heeft een zeer intens fruitboeket van kers, pruim en zwarte bessen, een stevige wijn met veel diepte en mooi fruit.
Appassimento is een methode om wijn te maken waar de druiven eerst worden gedroogt voor een bepaalde periode. Dat gebeurt in een droogkamer die men in Italië ‘fruttaio’ benoemd. Deze droogkamer heeft een optimale ventilatie. De druiven worden hier op matjes van stro of "canna" (soort van bamboe) of ook in houten bakjes laten rusten. Hier verliezen ze grote deel van hun vochtheid waardoor ze bekende verschrompelde druifjes krijgen. Zoals met gedroogde fruit ook gebeurt, wordt de concentratie aan suikers en aroma’s een stuk hoger waardoor deze prachtige wijn z'n heerlijke diepte heeft.
Wil je zo nu en dan inspiratie voor lekkere Italiaanse recepten? Of een slimme kooktip en andere nieuws over heerlijke Italiaanse producten die ik via Peccati di Gola verkoop? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, dan houd ik je op de hoogte!
This website uses cookies to improve your experience. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies. However you may visit Cookie Settings to provide a controlled consent.