DELFINO | Colatura di Alici (Giulia fles 250ml)

Waardering:
83 % of 100
€ 19,98
Op voorraad
SKU
DEL02020

Colatura di Alici - Giulia
Inhoud : 250ml
Ingrediënten : gezouten ansjovis extract, zout.

Merk : DELFINO
www.delfinobattistasrl.it
Gemaakt in : Cetara (SA)
Regio : Campania

Artikel # : DEL02020

Meer informatie
MerkDELFINO
Produceert in:Italië

DELFINO | Colatura di Alici (Giulia fles 250ml)

Colatura di Alici uit Cetara.


Garum” is de oorspronkelijke naam die Romeinen aan de huidige “Colatura di Alici” gaven. Colatura di Alici is het oudste traditionele produkt van Cetara, een dorpje aan de kust van de Tyrrheense Zee, de Amalfitaanse kust, kortbij de bekende stad van Salerno.


Colatura di Alici is een uniek en speciaal produkt in de rij van smaakmakers. Het wordt vooral gebruikt bij pasta’s maar ook bij groente.
Deze specialiteit werd later weer door de monniken herontdekt. In de warme maand van augustus bewaarde ze ansjovis onder zout in oude vaten, die niet meer geschikt waren voor de wijn. Doordat de visjes gingen ‘rijpen’ door het effect van het zout en de hitte, begon de ansjovis te lekken door de latten van de vaten en dit vocht werd opgevangen door amforen die zich hieronder bevonden. Dit hele proces duurt nog steeds zo’n 5 maanden.

Colatura di Alici was oorspronkelijk een goedkope smaakmaker voornamelijk door de plaatselijke families gebruikt om de gerechten meer smaak te geven. Met kerst is dit een typisch gerecht in Cetara, spaghetti dat zonder zout wordt gekookt en op smaak gemaakt wordt met dit vocht. Vandaag de dag is de Colatura di alici een cultus product, aanwezig in alle belangrijke keukens van topchefs en bij iedereen, die de echte mediterrane keuken waardeert. De ansjovis wordt tussen maart en juli in de golf van Napels en Salerno gevist. Het vocht heeft een amberkleur.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:DELFINO | Colatura di Alici (Giulia fles 250ml)
Uw waardering