POSTNL

Veilig en snelle verzendingen

TOP SERVICE 7 DAGEN PER WEEK

Snelle en persoonlijke service

14 DAGEN BEDENKTIJD

+ 14 dagen retour

GROOT ASSORTIMENT

Ruim 700 artikelen op voorraad!

Ansjovisextract (Colatura di Alici) | 250ml | DELFINO BATTISTA

SKU: DEL02020

 19,98 incl. btw
KOOP NU
Verzending: PostNL

 Afhalen: Apeldoorn (alleen op afspraak)

Op voorraad

Op voorraad

Toevoegen aan winkelwagen

Op voorraad

Heb je een vraag?
Onze experts staan klaar om te helpen.
+31 6 442 442 39
EAN:

Colatura di Alici – GiuliaInhoud : 250mlIngrediënten : gezouten ansjovis extract, zout.
Merk : DELFINOwww.delfinobattistasrl.itGemaakt in : Cetara (SA)Regio : Campania
Artikel # : DEL02020

Ansjovisextract (Colatura di Alici) | 250ml | DELFINO BATTISTA

Colatura di Alici uit Cetara.

Garum” is de oorspronkelijke naam die Romeinen aan de huidige “Colatura di Alici” gaven. Colatura di Alici is het oudste traditionele produkt van Cetara, een dorpje aan de kust van de Tyrrheense Zee, de Amalfitaanse kust, kortbij de bekende stad van Salerno.

Colatura di Alici is een uniek en speciaal produkt in de rij van smaakmakers. Het wordt vooral gebruikt bij pasta’s maar ook bij groente.
Deze specialiteit werd later weer door de monniken herontdekt. In de warme maand van augustus bewaarde ze ansjovis onder zout in oude vaten, die niet meer geschikt waren voor de wijn. Doordat de visjes gingen ‘rijpen’ door het effect van het zout en de hitte, begon de ansjovis te lekken door de latten van de vaten en dit vocht werd opgevangen door amforen die zich hieronder bevonden. Dit hele proces duurt nog steeds zo’n 5 maanden.

Colatura di Alici was oorspronkelijk een goedkope smaakmaker voornamelijk door de plaatselijke families gebruikt om de gerechten meer smaak te geven. Met kerst is dit een typisch gerecht in Cetara, spaghetti dat zonder zout wordt gekookt en op smaak gemaakt wordt met dit vocht. Vandaag de dag is de Colatura di alici een cultus product, aanwezig in alle belangrijke keukens van topchefs en bij iedereen, die de echte mediterrane keuken waardeert. De ansjovis wordt tussen maart en juli in de golf van Napels en Salerno gevist. Het vocht heeft een amberkleur.

Merk

DELFINO

  1. Frans

    Een ware delicatesse!! Enkele jaren geleden in zuid Italië (Sorrento) hadden we een heerlijke bord spaghetti met colatura (met rauwe knoflook!) kunnen proeven.
    Geweldig dat het nu hier te bestellen is!

  2. Pasquale uit Haarlem

    La colatura é squisita, grazie Peccati di Gola!

  3. Arlette De Waal

    Is een oeroud romeins product (garum) ; het is dus spannend het te leren kennen en te gebruiken.

  4. Nisha Tara

    Kan niet meer zonder

  5. Peter Leen (geverifieerde eigenaar)

    Heerlijk voor lekkere pasta

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

ITALIANEN KIEZEN OOK VOOR

ONZE DIENSTEN

BETAALBAAR & EERLIJK
Ontdek eerlijke kwaliteit voor scherpe prijzen
GEKOELDE VERZENDING
Versproduct(en) gekoeld verpakt zonder extra toeslag
TOPKLASSE KLANTENSERVICE
Verfijnde klantenservice met Italiaanse flair
SUPPORT 09:00 - 18:00
Elke dag van de week
MILIEUVRIENDELIJK IN ELKE STAP
Duurzaam Verpakt, Duurzaam Geleverd
GEVESTIGD IN APELDOORN
Bestellingen afhaalbaar op afspraak

NIEUWSTE AANWINST