MULINO CAPUTO | Lievito Secco 100% Italiano (gedroogde gist) | 100g

Waardering:
100 % of 100
€ 3,59
Op voorraad
SKU
MUL49347

MULINO CAPUTO Lievito Secco 100% Italiano (gedroogde gist)

Wat zijn de ingrediënten voor een perfect gist proces? Een goede bloem is niet genoeg! Naast de meest verfijnde technieken van witte kunst, is gist de grote voorvechter van dit ongelooflijke natuurlijke proces. Ontdek waarom de actieve droge variant van Mulino Caputo de beste vriend van je recepten kan worden!


Wat hebben gist en bloem gemeen?

Niet alleen zijn zij de protagonisten van elk rijsproces, maar beide worden geboren na een teeltproces: dat van tarwe voor bloem en van Saccharomyces cerevisiae-stammen voor gist.


Hoe wordt droge gist gemaakt?

De actieve droge gist van Mulino caputo is eigenlijk niets meer dan biergist geproduceerd door een streng geselecteerde en in Italië geproduceerde soort en alleen gevoed met Italiaanse melasse: een bepaald soort suiker gemaakt van rode biet en suikerriet.

Het is dankzij deze voeding en zuurstof dat de gistcellen zich gaan vermenigvuldigen en (nogmaals) vermenigvuldigen. Dit proces wordt gisting genoemd.

Na gisting wordt de gist van de melasse gescheiden en eerst gewassen om onzuiverheden te verwijderen, vervolgens gecentrifugeerd en uiteindelijk gedehydrateerd en gereduceerd tot microgranulaat.

Dus net als meel is gist eigenlijk ook een absoluut natuurlijk product!

De productie van de actieve droge gist van Mulino Caputo is daarom het laatste deel van de revolutie van de Mulino di Napoli, die begint bij de differentiatie van de meel en door de selectie van steeds beter presterende korrels gaat om het gebruik van chemie tot nul te verminderen , wil de ambachtslieden helpen de rijsprocessen te perfectioneren om lichtere en beter verteerbare producten te verkrijgen.


Maar waarom een ​​actieve droge gist?

Fris, droog, vloeibaar qua natuurlijk rijzen, er zijn veel keuzes!
Maar de voordelen van een droog en onmiddellijk actief product, zonder dat verdere verwerkingsstappen nodig zijn, zijn echt onbetwistbaar.


Hier zijn een paar redenen:
De houdbaarheid - door het water te verwijderen door het uitdrogingsproces, wordt de houdbaarheid van het product verlengd, wat tot 24 maanden kan duren,
De bruikbaarheid - de verpakking ontworpen door Mulino Caputo is compact (de marketing is in potten van 100 gr) hersluitbaar en vereist geen speciale voorzorgsmaatregelen bij opslag.
Stabiliteit - Verse gist werkt vooral in de eerste 2 uur na het laten rusten van het deeg, terwijl droge gist in de loop van de tijd langzamer maar constanter werkt.
De besparingen - een derde van de droge gist kan worden gebruikt in vergelijking met de verse.
Naast deze voordelen is de actieve droge gist van Mulino Caputo van nature gluten- en lactosevrij!

De actieve droge gist van Mulino Caputo is geschikt voor elk type deeg en rijs methode maar het beste resultaat wordt behaalt met de meel van de Nuvola-lijn van Mulino Caputo.
De gecombineerde werking van de pre-fermenten van Nuvola en Nuvola Super en de kracht van actieve droge gist resulteert in een onaantastbaar, verteerbaar, perfect te kauwen deeg ... in één woord, perfect!

Meer informatie
MerkMULINO CAPUTO

MULINO CAPUTO Lievito Secco 100% Italiano (gedroogde gist)
Inhoud : 100 g
Ingrediënten :

Merk : MULINO CAPUTO
http://www.mulinocaputo.it
Gemaakt in : Napoli
Regio : Campania

Artikel # : MUL49347

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:MULINO CAPUTO | Lievito Secco 100% Italiano (gedroogde gist) | 100g
Uw waardering